Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση από πρωτοβουλίες ενάντια στην υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας



ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ – ΣΕΠΟΛΙΩΝ – ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα στη συγκέντρωση μελών και φίλων της που έγινε την Κυριακή 18 Οκτώβρη στο Στέκι, αποφάσισε ότι το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες – εφορίες – ασφαλιστικά ταμεία είναι από τα πιο καυτά της περιόδου για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των λαϊκών στρωμάτων.

Θα δεχθούμε επίθεση στο πιο βασικό δικαίωμα που είναι αυτό στη στέγη, αλλά και στη διατήρηση μιας μικρής επιχείρησης ή της αυτοαπασχόλησης, για χρέη που μας επέβαλαν οι δανειστές και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέσα από την ανεργία  - την απλήρωτη εργασία, την καταβαράθρωση εισοδημάτων  - συντάξεων και τη φοροληστεία.

 Ένα από τα πρώτα μέτρα του 3ου μνημόνιου που εφαρμόζει ακάθεκτη η σημερινή κυβέρνηση είναι η νομική θωράκιση των τραπεζών για να εξαπολύσουν το κυνηγητό τους απέναντι σε όσους χρωστάνε, που θα γίνονται όλο και περισσότεροι αφού οι πολιτικές που θα εφαρμόζονται θα επιδεινώνουν συνεχώς τη ζωή του λαού σε όλα τα επίπεδα.

Αφήνουν ελεύθερες τις τράπεζες από 1/1/2016 να βγάζουν στο σφυρί ακόμη και την κύρια κατοικία μας, να κλείνουν μια μικρή επιχείρηση, να αφαιρούν τα μέσα και το ίδιο το δικαίωμα σε έναν αυτοαπασχολούμενο να εργαστεί.

Δεν θα τους αφήσουμε όσο και να μας κουνάνε την ψήφο στις 25 Σεπτέμβρη. Η αξιοβίωτη ζωή είναι πάνω απ΄ όλα.

Η Λ.Σ. αποφάσισε:

Την οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης στις γειτονιές μας με εξορμήσεις και συσκέψεις. 
Το Στέκι (Αμφιαράου 153) θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 7 – 8:30 για να υποδέχεται τα προβλήματα των γειτόνων και να προσφέρει την πληροφόρηση.

Την οργάνωση της αγωνιστικής αλληλεγγύης μαζί με όσους κινδυνεύουν άμεσα από τις ενέργειες τραπεζών, αλλά και κράτους.

Την απεύθυνση άμεσου καλέσματος για συνδιαμόρφωση των αιτημάτων, των στόχων και των αγωνιστικών δράσεων προς άλλες συλλογικότητες, το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής και κάθε μαζικό φορέα που διακρίνει τις αιτίες αυτής της κατάστασης και στοχεύει στην αντιμετώπιση και ανατροπή της.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα καλεί το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής, κάθε συλλογικότητα, μαζικό φορέα, σχήμα εργαζομένων,  σε σύσκεψη την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Στέκι της (Αμφιαράου 153, Μετρό Σεπόλια, αριστερά από τη γωνία του καφενείου προς τα κάτω) με θέματα:

- Ασφαλιστικό – δράσεις στις γειτονιές για τη συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη

-  «κόκκινα δάνεια» - απελευθέρωση πλειστηριασμών από 1/1/2016 ακόμη και για την κύρια κατοικία: ενημέρωση για τις καταιγιστικές εξελίξεις από πλευράς δανειστών και κυβέρνησης, διαμόρφωση πλαισίου στόχων και δράσεων για την ανάπτυξη  κινήματος λαϊκής αντίστασης στην εφαρμογή των μέτρων και ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών.



Κάλεσμα

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Η συζήτηση που γίνεται τους τελευταίους μήνες για την «ρύθμιση» των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι απαίτηση των δανειστών, απαίτηση που στη βάση της αποδέχεται και η κυβέρνηση, είναι η ρύθμιση με πρωταρχικό γνώμονα το συμφέρον των τραπεζών. Των τραπεζών που στα προηγούμενα χρόνια έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί με 250δις, και σύντομα θα πάρουν άλλα 15δις, καλύπτοντας έτσι ένα σοβαρό ποσοστό από τις επισφάλειές τους. Έτσι το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών μετατράπηκε σε δημόσιο χωρίς την ίδια στιγμή να επωφεληθούν σε κανένα βαθμό οι δανειολήπτες.

Οι τραπεζίτες διαμηνύουν ότι δεν επιθυμούν τους πλειστηριασμούς. Δεν μας λένε όμως ότι οι τράπεζες επιθυμούν τους πιο άμεσους τρόπους να εισπράξουν: Ξεπούλημα των δανείων σε κερδοσκοπικά funds, ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν χιλιάδες ακόμα νοικοκυριά κάτω από το όριο, όχι της αξιοπρεπούς διαβίωσης όπως μας έλεγαν μέχρι σήμερα αλλά της υλικής ένδειας.

Σήμερα είναι η στιγμή να αντιδράσουμε, να οργανωθούμε , να αντισταθούμε, να προστατεύσουμε την κατοικία και να απαιτήσουμε δίκαιη λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ώρα 6:00μμ
στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του GREEN PARK
Μαυροματαίων 22 , Πεδίο Άρεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου